Спалня, шкафове, секции и гардероби – поръчка и ефективно използване

By | август 18, 2017

За да отървете спалнята си от бъркотията на разпръснати дрехи и предмети, трябва да планирате пространството на тази стая, като предвидите поне по един от традиционните мебели, които се използват за съхранение на дрехи и вещи, а именно – гардероб (двукрилен за малките спални, три- или четири-крилен за по-големите), ракла или малък шкаф с чекмеджета, легло с шкафове отдолу, Това е оптималният набор от мебели, за да бъде спалнята спретната и подредена. Мебели Бургас изработва по поръчка всички видове спални/легла – единични, двойни, персон и половина, всички видове гардероби – еднокрили, дву-, три-, четирикрили гардероби, всякаква големина и форма секции, ракли и шкафове.

За максимална ефективност на пространството в малките спални е препоръчително да се използват вградени гардероби, евентуално също и вградени шкафове. Ако конструкцията на помещението позволява, тогава вградените мебели са отлична възможност да се спести място и квадратурата на помещението да се използва максимално ефективно. За съвсем малките помещения е препоръчително да се комбинират вграден гардероб с подвижно легло, което може да се изправя вертикално и да се залепва за стената или, още по-добре – да се прибира в специална ниша в стената. По този начин от спалня през нощта, помещението спокойно може да бъде превръщано във всекидневна (хол) през деня. За целта ще е необходимо само да се вдигне и прибере леглото в приготвената ниша в стената и да се разположат в помещението маси и столове или кресла и диван. Креслата и дивана могат да са изработени по поръчка, така че да бъдат достатъчно компактни и през нощта, когато помещението играе ролята на спалня, да се прибират край стените, за да не пречат. По този
начин модерните напоследък малки апартаменти могат да изпълняват пълноценно ролята си на жилище.

Друг начин да се спести още малко място в спалнята е изработването по поръчка на П-образна секция, така че тя да “обкрачва” леглото – леглото да се разположи под секцията. Ако в спалнята има ракла, тогава раклата може да се разположи откъм единия край на леглото, така че единия “крак” на П-образната секция да може да стъпи върху раклата. По този начин и леглото и секцията и раклата може плътно да се прилепят към една от стените, като това ще спети около 1,5-2 квадратни метра пространство.

Не бива да се подценява и пространството под спалнята. Една спалня “персон и половина” е с размер 200 х 140 сантиметра, което означава, че заема площ от 2,8 квадратни метра. Тази площ може да бъде заета от шкаф с височина 20-30 сантиметра, с няколко чекмеджета или от един цял шкаф, разположен в дъното на леглото. Последните тенденции при спалните са цялото легло да се повдига нагоре чрез хидравлична система, за да се осигури лесен достъп до шкафовете, разположени под леглото. Те са отлично място за съхраняване както на дрехи, така и на дебели завивки и одеала когато не се използват през летните месеци.

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ: 088 332 7212

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА МЕБЕЛ