Мебели по поръчка в Бургас

By | август 14, 2017

Когато сме изправени пред задачата за обзавеждане на жилището с нови мебели, ние разглеждаме много варианти за мебелировка. Може да закупите готови мебели и да се опитате да ги впишете в помещенията на дома си. Друга възможност е да обзаведем дома си с мебели по поръчка.

Основните характеристики, на които обръща внимание всеки клиент при поръчка на мебели от производител на мебели, разбира се са цената и качеството на произведени мебели. В допълнение към това, също важни са какъв срок на експлоатация на мебелите дава производителя и дали мебелите отговарят на европейските критерии за безопасност на околната среда. Затова е важно какви гаранции по отношение на мебелите по поръчка дава производителя на мебели.

Обикновено се смята, че мебелите по поръчка са по-скъпи от готовите мебели в  магазините. В действителност това не е така. Мебелите, както готовите в магазина, така и мебелите по поръчка, условно се разделят на три класа: икономичен клас, среден клас и лукс, като при определяне на класовете се взема под внимание не само цената, но също и съотношението цена-качество.

Мебели Бургас изработва всички видове мебели по поръчка в Бургас – както икономични мебели от плоскости, така и най-луксозни мебели от масивно дърво – бреза, орех, явор, ясен, махагон и други.

Най-обикновените и евтини мебели – това са мебелите от икономичния клас. Основният материал за изработването на икономичсите мебели е ПДЧ, който представлява компресирани плочи от различни всички видове дървесина. Съвременните технологии за производство на ПДЧ правят плочите достатъчно здрави, за създаване на всякакви видове кухненски и холови мебели, а освен това производството на тези плочи е достатъчно чисто за околната среда, като до минимум е намалено съдържанието на формалдехид. Накратко, мебелите от пресовани дървесни частици са достатъчно издръжливи и гъвкави, а също и екологично чисти. Що се отнася до тяхната визуална привлекателност (повърхностна гладкост, текстура и консистенция), трябва да отбележим, тя е значително по-ниска в сравнение с материалите, използвани при производството на мебелите от средния клас.

Доста по-широк е спектъра от материали, използвани при производството на мебели от средния клас. Мебелите от средния клас изглеждат наистина по-красиви от икономичния клас мебели, което означава, че тяхната цена е по-висока. Основните материали за производството на мебели от средния клас са висококачествени MDF, някои видове естествено дърво, ламинат и меламин, пластмаса, стъкло, метал, естествен и изкуствен камък. Поради тази широка гама от материали, дизайнерите не са ограничени при изпълнението на техните идеи. Този клас мебели са красиви, здрави и надеждни, те са функционални, гъвкави в предназначението си и много практични. А използването на различни материали прави да изглежда доста по-различно дори близки по вид и предназначение мебели.

Най-скъпата мебели – това са мебелите клас лукс. С други думи, това може да се нарече елитна мебел или елитно обзавеждане – и то далеч не само заради цената. Към производството на такива мебели се пристъпва с голямо внимание, защото всичко от този клас се прави само в малки количества и само по индивидуални поръчки. Всеки мебели от клас лукс се изработват само висококачествени материали. Не се разрешава използването на изкуствени материали (макар че понякога естествени камък за кухненските плотове се заменя с изкуствен камък – и това може да е единствния изкуствен елемент при тия мебели). Всички материали за луксозните мебели трябва да бъдат натурални и от най-високо качество. Използва се дървесина като орех, абанос, махагон. Аксесоарите и елементите за украса също са скъпи и с високо качество – надеждна, дизайнерска изработка.

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ: 088 332 7212

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА МЕБЕЛ