Мебелиране на спалнята

By | юли 23, 2017

Всяка спалня, преди всичко друго, е място за почивка и релаксация, така че въпросът за мебелирането и изобщо за дизайна на спалното помещение и изключително важен и към него трябва да подходите наистина сериозно, ако желаете спалнята ви да бъде наистина мястото във вашия дом, където да се възстановите от ежедневния стрес. При изграждане интериора на спалните е важно да се съблюдава единен стил на всички елементи, за да не се получи впечатление за хаос и разхвърляност (освен ако идеята на интериорния дизайнер не е изрично такава).

Има изключително полезни идеи и разработки на спален интериор, които ще ви помогнат при мебелирането на вашата спалня. Например, има спални, които изцяло приличат на корабна каюта и собствениците на такава спалня непрекъснато са с усещането, че се намират на екзотичен круиз. Има спални, които са с интериор на космически кораби и т.н. Мебели Бургас е в състояние да изпълни абсолютно всяка идея по мебелирането на вашата спалня – просто трябва да направите поръчка на вашите мебели, като споделите идеите си с нашите дизайнери.

По отношение на цветовата гама, повечето собственици предпочитат меки, пастелни, приглушени цветове за своите спални. Обикновено в спалния интериор се избягват елементи и мебели с крещящи цветове, особено в ярко червено.  Препоръчително и да се избягват и прекалено тъмните цветове, като черно, тъмносиньо и тъмнокафяво. При това е добре да се избягва пренасищането на спалнята с мебели. Ако спалнята е малка и желаете визуално да я разширите, за целта ще помогнат стени в светли цветове, мебели с в светли тонове и много огледала.

Осветлението в спалнята също играе значителна роля за придаване на усещане за уют – препоръчително е в спалнята да се използват няколко източника на слаба светлина, а не една силна лампа.

Но, разбира се, най-важното в интериора на спалнята са мебелите. Централно място заема леглото и прилежащите му аксесоари. Класическата спалня се състои от креват, обикновено персон и половина, с матрак, гардероб, нощни шкафчета, скрин и тоалетка. Естествено, този комплект може да варира в елементите си според личните предпочитания на собственика и възможностите на помещението. Ако леглото е предназначено за един човек, тогава може да се разположи плътно до някоя от стените, но ако е легло за двама, тогава, разбира се, трябва да има достъп до него и от двете страни.

Броят и размерът на нощни шкафчета зависи от местоположението на самото легло. Тоалетка е по избор и нейното присъствие се дължи на предпочитанията на домакинята. Скриновете успешно се вписват както в малки, така и в големи спални. Те са практични елементи от спалния интериор и понякога може да се използват освен за съхраняване на бельо, дрехи и малки предмети, също и в качеството на тоалетка или нощно шкафче, като така се пести значително пространство.

Последният важен елемент от спалната мебелировка е гардероба – трикрилен или четирикрилен за по-големите помещения, двукрилен за малките спални. Ако мястото на гардероба е специфично и той трябва да бъде с точно определени разбери и форма, разбира се трябва да бъде изработен по поръчка.

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ: 088 332 7212

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА МЕБЕЛ