Черно-бяла кухненска мебел

By | юни 2, 2017

Черно-бялата кухненска мебел не се вписва особено добре в представите за уютна кухня. Това е по-скоро избор за смелчаци, които обичат да експериментират. Кухненският интериор, декориран в тази цветова гама, изглежда много строго и стилно, а също така подсказва и нестандартното мислене на собствениците. Кухненската мебелировка в черно и бяло е сериозно предизвикателство за дизайнерите и мебелните проектанти – не всеки дизайнер е в състояние да създаде комфортен и балансиран кухненски мебелен дизайн като използва само двата основни цвята. Все пак това черно-бяро предизвикателство може да бъде и вдъхновяващо, така че дизайнера да се амбицира да покаже себе си в най-добрата си светлина, като създаде наистина стилен, уникален и впечатляващ мебелен проект. Тук ще нахвърлим няколко правила за създаване на уютно и лакончно кухненско пространство, което да бъде свежо и модерно в продължение на дълги години, с помощна само на двата основни цвята – черен и бял.

– Трябва да се внимава в тънката игра по балансирането на двата цвята – дори за опитните дизайнери е предизвикателство правилният баланс между само два контрастни цвята като белият и черният. Едва ли е възможно дори за големите професионалисти да създадат мебелировка, в която да присъстват абсолютно равни части бял и черен цвят. Затова още на етапа на проектирането трябва да се определи кой цвят ще доминира в дизайна. Обикновено в случая с проектирането на мебели за кухня по поръчка в черен и бял цвят, белият цвят е доминиращ, а черният е допълващ. Макар че съществуват амбициозни проекти, в които доминира черното, без това да създава мрачна обстановка в кухнята. Това е задача за виртуози и към нея не била да се подхожда без солиден опит в проектирането на кухни. За по-лесно справяне със задачата по постигане на идеалната двуцветна хармония, цялото кухненско пространство може да се раздели на визуални ивици, например – редуване на бели и черни вратички на шкафовете или бели шкафови вратички, черни хоризонтални плотове и т.н.

– Черно-белият кухненски интериор задължително трябва да бъде освежен с различни цветови акценти, с цветни аксесоари, които не са част от кухненската мебелировка. Става дума за съдове, свещници, вази с цветя и др. Особено подходящи цветове в този случай са ярко жълто, тюркоазено, бежаво. Една ваза с ярко жълти слънчогледи може да освежи и да придаде завършеност на черно-белия кухненски интериор.

– Особено внимание трябва да се отдели на осветлението на черно-бялата кухня. Силно препоръчително е в черно-бял цвят да се оформят само кухненски помещения с добро естествено осветление. Това означава, че кухнята с черно-бяла кухненска мебел трябва да има големи прозорци и вратопрозорци, без тежки завеси и щори, така че дневната светлина безпрепятствено да прониква в помещението. Необходимо е да има силно осветление от тавана, може да се добавят и допълнителни силни лампи на по-ниско ниво.

– При черно-белите кухни трябва да се отдели сериозно внимание и на избора на кухненските съдове. Съвете във всяка кухня представляват завършващ акорд на цялостния кухненски интериор – грешка ще бъде да не им обърнете достатъчно внимание, без значение в каква разцветна е изпълнена кухнята. Но при черно-белите кухни е от особено значение да се подберат съдове с правилни цветове. В този случай идеалните съдове са тези, изработени от белоснежен порцелан.

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ: 088 332 7212

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА МЕБЕЛ